23948sdkhjf

Beck storsatsar i Göteborg

I augusti slår Beck Maskin upp portarna till sin nya anläggning i Rollsbo, strax norr om Göteborg. Besökarna på Byggmaskiner fick en förhandsglimt genom att företaget för första gången ställde ut på mässan.


Med start i höst kommer Göteborg att vara ett viktigt nav för verksamheten i Beck Maskin. Den nya etableringen, som anläggs i samarbete med koncernens norska bolag och återförsäljaren Staffans Maskin, kommer att drivas som en fullserviceanläggning med försäljning, service, uthyrning och ett ungefär 500 kvadratmeter stort lager av såväl maskiner som komponenter. Lagret kommer att serva såväl den svenska verksamheten som den norska som ligger knappt tre timmar bort.

I och med att inskeppningen av maskiner sker via Göteborgs hamn är avsikten också att använda de 500 kvadratmeter stora verkstadslokalerna till att utrusta maskinerna utifrån de krav som ställs i Sverige och Norge. Bedömningen är att varje vecka kunna skicka en lastbil med kundanpassade maskiner till både Stockholm och Oslo.

– Samtidigt stärker vi vår marknadsposition i en viktig region, säger marknadsassistent Annelie Lundquist.

Västsverige har blivit en allt mer betydelsefull marknad för Becks svenska bolag. Enligt bokslutet såldes totalt 416 maskiner i Sverige under 2010. Närmare en fjärdedel har sålts av Staffans Maskin.

Försäljningen i Sverige ökade kraftigt under 2010. Omsättningen blev ungefär 94 miljoner kronor, jämfört med 59 miljoner kronor under 2009. Resultatet anges till ungefär tio miljoner kronor. Inte minst noteras en kraftig uppgång i försäljningen av hjullastare från de båda varumärkena Gehl och Atlas – det handlar i själva verket om en fyrdubbling, enligt företagsledningen.

– Vi har även sålt mycket plogar och noterat en kraftig uppgång i vår uthyrningsverksamhet. Om vi tittar framåt har vi stora förhoppningar om bra försäljning av en ny 1,7-tonsmaskin från Hanix som ska komma i april, säger Annelie Lundquist.

Generellt har de Naganotillverkade minigrävarna rejält med utrymme i hytten, många modeller dessutom med alla funktioner på spakarna. Nykomlingen har dessutom proportionalstyrning på spakarna som standard.

Den har hydrauliskt justerbart underrede, justerbar stol och enkel demontering av skyddsplåtar och motvikt, vilket ska ge ett enkelt tillträde till bland annat motor, hydraulik och filter och därmed underlätta service.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094