23948sdkhjf

Intern kraft tar över vd-stol på Volvo CE

Första maj övertar Patrick Olney vd-stolen i Volvo Construction Equipment. Företaget känner han väl efter bland annat tio år i olika chefsroller.
– Pat Olney har en lång och omfattande erfarenhet inom anläggningsmaskinsindustrin och har spelat en viktig roll för att få Volvo CE:s nya strategi på plats. Pat har varit framgångsrik både i sin roll som vice vd för globala operationer och i sina tidigare roller, säger Olof Persson som överlämnar vd-stolen första maj för att gå in som ställföreträdande vd för AB Volvo där han tar över som koncernchef och vd första september.
Patrick Olney har arbetat inom entreprenadmaskinsindustrin i 17 år. Under perioden 2001-2004 arbetade han som finanschef för Volvo CE. Därefter handlade det om chefsskapet på Volvo Motor Graders fram till 2007 då han utsågs till chef för Volvo Road Machinery. Sedan 2009 har han som vice vd och chef för global operations på Volvo CE bland annat ansvarat för såväl den globala produktionen som globala inköp.
Pat Olney är auktoriserad revisor och innehade bland annat flera befattningar på Price Waterhouse innan han kom till Volvo.
Till dess en efterträdare utsetts kommer Jean-Marc de Courieres att vara tillförordnad chef för verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063