23948sdkhjf

Tysktsvenskt samarbete utvecklar pumpar

Sunfab Hydraulics AB i Hudiksvall och Hawe Hydraulik SE i München har tecknat ett samarbetsavtal för utveckling och försäljning av hydrauliska pumpar och motorer för den globala marknaden.
Sunfab startades för över 80 år sedan och har producerat hydraulpumpar sedan 50-talet. Utvecklingen av pumpar startade som ett internt behov för bland annat mobila hydraulkranar. Bolaget har sedan dess skaffat sig en position som leverantör av hydrauliska pumpar med fast deplacement. Företaget har försäljning och service i över 60 länder, men hjärtat och huvudkontoret finns fortfarande i Hudiksvall, precis som ägarna.

Gigant
Hawe Hydraulik har lika lång erfarenhet av hydrauliska applikationer. Bolaget grundades 1949 i München, som Heilmeier und Weinlein Fabrik für Oel-Hydraulik GmbH & Co KG. Heilmeier och Weinlein valde stål som sitt material för alla trycksatta komponenter, ett val som gäller än idag. Bolaget har utvecklats till en gigant med hela världen som arbetsfält. I likhet med Sunfab finns både ägarna och huvudkontoret kvar där man en gång startade.

Lång tid
Företagen har under lång tid samarbetat kring lastkännande hydrauliska variabelpumpar för mobila applikationer. Ett samarbete som nu resulterat i en fördjupning. Sunfab kommer med kunskap om hydrauliska pumpar och motorer med fasta deplacement att förstärka Hawe:s utbud och omvänt kommer Hawe med kompetens kring lastkännande variabelpumpar att tillföra Sunfab kunskap. Samarbetet kommer att sträcka sig inom alla områden, från forskning och utveckling till marknadsföring och försäljning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062