23948sdkhjf

ME och Byggnads sams igen

ME och Byggnads är överens om ett nytt entreprenadmaskinavtal och alla varsel om strejk och lockout dras därför tillbaka.
Det medlades så det stod härliga till under helgen och på måndagen kom så Byggnads och ME överens om ett nytt entreprenadmaskinavtal.
- Jag är väldigt glad att vi har kommit fram till ett nytt avtal och att vi därmed slipper vidta stridsåtgärder. Genom det nya avtalet tillgodoses de krav vi hade ställt på konkurrensneutralitet mellan Byggnads avtal med Maskinentreprenörerna och Sveriges Byggindustrier. Nu har vi fått ett bra avtal för våra medlemmar som omfattas av entreprenadmaskinavtalet, säger Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson i ett pressmeddelande.
- Jag är nöjd över att vi kunnat undvika att Byggnads planerade strejk trädde i kraft.. Samtidigt har vi i det nya avtalet fått gehör för att den huvudsakliga löneformen i vår bransch är tidlön, säger Maskinentreprenörernas vd Hampe Mobärg i ett annat pressmeddelande.

ME och Byggnads enades bland annat om att utgående lön från 1 april kvarstår på 2,65 kr/tim, att semesterersättningen kvarstår och att arbetstidsförkortningen förkortas från 32 till 34 timmar. Avtalet uppges också ha moderniserats och förtydligats, enligt Byggnads i samma anda som byggavtalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078