23948sdkhjf

Storsatsning på liftar

När produktutbudet växer, växer också behovet av monteryta. En märkbart belåten Björn Carlsson på Carlsson & Co konstaterade att framför allt kompletteringen med liftar ledde till att årets monter blev mer än dubbelt så stor som 2009.
Blickfånget i Carlsson & Co:s monter var en larvgående Falcon-lift med 32 meters arbetshöjd och en räckvidd i sida på upp till 16 meter. FS320Z väger in strax under sex ton och har en minsta bredd på 1,1 meter. I hopfällt skick är höjden 2,27 meter och längden 6,95 meter. Maxlast i korgen anges till 200 kg.

På plats fanns även släpvagnsliften Junior 12 som är minstingen i Denkas program. Med en vikt som stannar strax under ett ton klarar maskinen att lasta 120 kg i korgen som har en högsta arbetshöjd på tolv meter.

Båda liftarna tillverkas av danska Skakolift, ett företag som bildades 2005 genom en sammanslagning av Denka och Falck Schmidt som hade Falcon som etablerat varumärke. Från början bedrevs verksamheten under namnet Worldlift Industries, men för att tydliggöra liftverksamhetens tillhörighet i Skakokoncernen lanserades det nya företagsnamnet vid fjolårets Bauma.

Breddat liftutbudet

Carlsson & Co tog över generalagenturen för de båda danska varumärkena första november 2010 och tanken var att lansera ytterligare en nykomling på liftsidan på Byggmaskiner i och med att företaget nyligen också blev generalagent för italienska Bluelift. Företaget levererar larvgående arbetsplattformar som finns i sex olika grundmodeller, däribland en kompakt 16-metersmodell som inte är bredare än 780 millimeter mellan larvbandens ytterkanter.

– Deras produkter med arbetshöjder från tolv till 21 meter slutar ungefär där Falcon börjar. Tyvärr hann vi inte få upp något exemplar från Italien så vi får vänta med att presentera liften för en större svensk publik till vårens Maskinexpo, säger Björn Carlsson.

Ytterligare ett danskt varumärke i montern var Baron som visade tvångsblandare och rejält uppgraderade stapelbara transportband. Jämfört med föregångaren har den nya CXL-serien försetts med en helgjuten aluminiumkonstruktion med täckta sidor samt ett pvc-band som utlovas vara lättare och mer slitstarkt än hos tidigare generationer. IP67- klassning är ett tecken på att konstruktionen är väl skyddad mot såväl partiklar som väta.

Lättare rengöring

– Känsliga detaljer är väl skyddade, vilket underlättar rengöring och bidrar till att förlänga livslängden. Valet av lätta material gör sektionerna lätthanterliga samtidigt som de robusta lösningarna tål hård hantering utan att enheterna skadas och försämrar användbarheten, säger Björn Carlsson.

– Banden finns i längder på 3,3, 4,5 och 6,0 meter. När vi såg Barons transportband på en holländsk mässa för tre år sedan tyckte vi direkt att de skulle vara ett bra komplement till våra dumprar. På köpet fick vi tvångsblandarna som växt fram till en stark produkt för oss. Över huvud taget är det riktigt bra fart på försäljningen nu. Det är riktigt hett ute på marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125