23948sdkhjf

Med sikte på maskinuthyrarna

Det har varit bra tryck i grävmaskinsförsäljningen för Wacker Neusons svenska verksamhet. Men på Byggmaskiner visades ett tvärsnitt av företagets breda utbud av maskiner, inte minst lämpade för uthyrningsföretag.
[gallery]



När tyska Wacker och österrikiska Neuson slog sina påsar ihop 31 oktober 2007 bildades en koncern med ett brett utbud av maskiner i de lätta och kompakta segmenten. Och just bredden i programmet präglade närvaron på Byggmaskiner där få företag hade större monteryta. Inte minst var ambitionen att charma uthyrningsföretagen med produkter som varierade från tjältiningsaggregat och niotonsgrävaren 9503 till utrustning för betongbearbetning och kompaktering samt minigrävare och en minidumper.

Företaget har ett uttalat fokus på mindre maskiner, en strategi som så sent som i somras ledde till ett 20-årigt samarbetsavtal som innebär att Wacker Neuson ska ta fram och tillverka minigrävare i storlekar upp till tre ton för Caterpillars räkning.

I Sverige är det dock grävarna i de något tyngre viktklasserna som röner störst intresse.

– Förra året sålde vi 20-25 grävmaskiner, flertalet stora. För att förbättra eftermarknaden bygger vi nu upp en egen serviceverksamhet för grävare i Sverige. Vi har en etablering i Skåne och försöker hitta i Göteborg och Stockholm, säger Thomas Magnusson.

Senare års vargavintrar har gett viss draghjälp till företagets tjältiningsmaskiner.

Vi har sålt fem i år i Sverige, men det finns en marknad även utanför de nordiska länderna. Bland annat har vi tagit hem en stororder på 20 enheter på ett bräde till Polen. Prognosen för hela Europa är 50 maskiner. Nu aviseras också en helt nydesignad maskin som förmodligen är klar 2014-2015, säger Thomas Magnusson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063