23948sdkhjf

”Flytande” skördare

Än så länge finns ingen skördare som kan gå på vatten, men på Skogs-Elmia 26-28 maj visar Ponsse en serie åttahjulingar som utlovas vara så nära man kan komma med modern teknik.
Stigande efterfrågan på skogsråvara ökar skogsentreprenörernas intresse för platser som tidigare ansetts för besvärliga eller olönsamma. Det ställer nya och tuffare krav på maskinerna som måste kunna ta sig fram i allt mer oländig terräng. Samtidigt finns lokalt ett underliggande behov av att modernisera den befintliga maskinparken.
– I södra Sverige finns ett ackumulerat behov av slutavverkningsmaskiner. Många levererades efter Gudrun och Per. Nu behöver de bytas ut, säger Jerry Wannberg, vd för Ponsse Sverige.
– Vi kommer till mässan med sex maskiner, en maskingrupp inom varje segment. Vi visar åttahjulingar i alla storleksklasser, säger Jerry Wannberg.
Företagets lösning med åtta hjul och ramstyrning ger, enligt Jerry Wannberg, en smidig och stabil maskin med hög kapacitet, lågt marktryck och utmärkt förarkomfort. Till det kommer nyutvecklade kranar som utlovas sänka dieselförbrukningen avsevärt.
Den nya gallringsskördaren Fox visas med ett nyutvecklat skördaraggregat som tillsammans med en ny version av mätsystemet Opti utlovas göra flerträdshanteringen effektivare och mätningarna säkrare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079