23948sdkhjf

Fordonsfältet växer

Utställare inom segmentet fordon det vill säga lastbilar, transportbilar och även personbilar på Maskinexpo växer, däribland Mercedes som har tredubblat monterytan i år.
Största området på fordonsfältet har Stockholm Truck Meet bokat men så är det också 140 lastbilar anmälda vid denna pressläggning och grinden har inte stängts.

– Vi räknar med att slå 2010 års medverkande 114 lastbilar, det blir säkert fler i år, säger Valle Jensen, projektledare.

Inte bara lastbilar ska blänka utan också den pokal som delas ut till innehavaren av läckraste lacken. Förutom de jurybedömda påbyggarklasserna kommer även publiken få säga sitt. Publikens val förra året blev en Scania R500 från Renfors Åkeri AB. Ovanpå fredagskvällens ljusshow alà Las Vegas kan publiken räkna med en överraskning.

– Vad den består av är hemligt fram till mässan, säger Valle Jensen.

Vardagsporsche

Porsche har fått blodad tand, sedan företaget för första gången deltog på Maskinexpo förra året och sålde flera bilar under mässan. En filosofi företaget drivit är att inpränta begreppet bruksbil istället för kopplingen till många hästkrafter. För den som kan tänka sig att lägga mer pengar på det företaget utlovar är kvalitet, ska Porschen vara ett alternativ i vardagen. De egna företagarna maskinentreprenörerna är en het målgrupp med intresse för både teknik och bilar.

– Vi ställer ut i år efter fjolårets lyckade gensvar. Vi vill visa bredden i vårt modellprogram ute bland våra bilar bland våra kunder i deras rätta miljö, säger Carola Klingvall, marknads- och PR-koordinator vid importören Porsche Svenska AB. Montern man delar med Wolkswagen Transportbilar är lite större i år än vid förra Maskinexpo.

Nu tar företaget nyttobegreppet ett steg längre och lämnar sportbilen hemma.

– Förra året premiärvisades i Sverige transportbilen Cayenne Hybrid som drivs av både el och bensin. Cayennen liksom Panameran 4 S finns även i år med i montern

– Båda dessa modeller är nya för Porsche och kommer att vara en viktig del för varumärket framöver. Hybridmodellerna visar att det faktiskt går att kombinera miljömedvetenhet och traditionell prestanda, något vi kommer att förstärka ytterligare i framtida modeller, säger Carola Klingvall, säger Carola Klingvall.

Tredubbelt upp

Mercedes Benz Sverige tredubblar från fjolårets 100 kvadratmeter till 300 och visar upp en bred repertoar med fem bilar, lättare transportbilarna Vito, Sprinter och i det tyngre segmentet Actros, en fjärrbil och en lastväxlare. Vito är en lätt transportbil tillverkad av dotterbolaget i Vitoria, Spanien. Den efterträdde MB 100. Den första generation av Vito som tillverkades 1996-2003 är framhjulsdriven, medan den modell som tillverkats efter 2003 är bakhjulsdriven.

– Vito är den stora nyheten. Vi ställer ut därför att vi når vår kundkrets här, säger Susanne Holmberg, marknadskoordinator.

Mercedes Benz Sverige, monter: V30. Porsche Sverige, monter: U6

Text & foto: Monica Almgren
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063