23948sdkhjf

Gustav Rickhamre växlar upp till Porsche

Det blir mer fart för Gustav Rickhamre. Den talangfulle unge föraren som fyller 20 innevarande år ansluter sig nu till formationen runt Mikael Bender och Jocke Mangs i GT Challenge Cup.
Leveranstidningen Entreprenad har följt Gustav Rickhamre under flera år. Nu skiftar han från framhjulsdrivet till bakhjulsdrivet. Från Renault och Golf till Porsche.

– Körsättet blir annorlunda och jag måste både kunna behärska både farten och styrkan. Bara att komma in i körningen kräver två dagar.

Gustav Rickhamre har långa träningspass framför sig.

– Jag vill göra bra ifrån mig och måste erkänna att det är lite nervöst. Jag tävlar mot mycket erfarna förare och sporten har blivit hårdare, både körmässigt och konkurrensmässigt.

Bra material

Prioriteringen i år är riktigt bra material, och satsa fullt ut även om det blir färre tävlingar. GT Challenge Cup lanserades i SSK förra året som en allsvensk variant till Porsche Carrera Cup i elitserien, STCC.

Gustav Rickhamre kör i uthållighetsklassen, GT Endurance, Där är man är två förare per bil och lopp. Flest varv på en timme vinner.

– Det här är väldigt intressant och utvecklande för mig. Jag har studier som har påbörjats och får svårt med full säsong 2011. Den chans Mikael Bender nu ger mig gör att jag kan utnyttja situation och ta ett kraftigt kliv uppåt.

Vinna målet

Mikael Bender knep bronset i GT Endurance 2010, segrade gjorde Carl Philip Bernadotte.

– Gustav delar bil med mig i ett eller två lopp som körs på Kinnekulle Ring, säger Mikael Bender. Grabben är ju både SSK mästare år 2009 och svensk Renault Junior Cup mästare samma år. Så han har haft Kinnekulle Ring som hemmabana. På Kullen lär han sig snabbast och gör mest nytta. Målet är att vinna GT Challenge Cup serien och knipa guldet

i GT Endurance med Mangs och Rickhamre.

Ett GT-år

Mikael Bender har haft shake down i Kroatien tillsammans med dubble Porsche Carrera Cup mästaren Jocke Mangs. Jocke kommer att köra ihop med Mikael Bender under två andra av seriens sammanlagda fem lopp.

2011 kommer att bli ett riktigt GT-år i svensk racinghistoria. SSK har som alltid norska GT-serien på besök under Race Weekend på Kinnekulle Ring i juli. Samtidigt kommer SSKs egna Porsche GT3 serie växa kraftigt. Som lök på laxen startar Le Mans 24h vinnaren Stanley Dickens och KAKs Poker Wallenberg, Swedish Racing League. En parallell GT-serie som i folkmun redan döpts till Stanely’s Cup.

Monica Almgren
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11