23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på regummerade däck

3,7 miljoner euro investeras av Goodyear Dunlop i en anläggning för varmregummering av premiumdäck för lastbilar i Wittlich, Tyskland.
Regummering av däck till kommersiella fordon har blivit en viktig del av tillväxtstrategin för Goodyear Dunlop. I dag erbjuds en serie varmregummeringsprodukter som tidigare endast tillverkats i brittiska Wolverhampton och Riom i Frankrike.
Nu har även företagets produktionsanläggning för lastbilsdäck i Wittlich byggts ut för produktion av regummerade lastbilsdäck. Hittills har investeringen stannat på ungefär 3,7 miljoner euro, men tanken är att satsa ytterligare 1,2 miljoner euro redan i mitten på 2011 för att nå en kapacitet på totalt 150 000 regummerade däck per år.
– Regummerade premiumdäck är en mycket viktig del av vår tillväxtstrategi när det gäller däck för kommersiella fordon. I dag kräver våra kunder, i synnerhet åkerier, mer och mer omfattande produkter – inte bara nya däck, utan andra produkter och tjänster som minimerar kilometerkostnaden per fordon. Regummerade däck spelar en viktig roll i sammanhanget, säger Hubert Moquet, chef för regummeringsverksamheten på Goodyear Dunlop Europe.
Företaget levererar regummerade däck under såväl Goodyears som Dunlops namn. I båda fallen används stommar från det egna varumärket, stommar som undersökts och klassats som lämpade för återanvändning. Efter passande bearbetning appliceras nya slitbanor och sidoväggar. Därefter sätts däcken i uppvärmda pressar där samma slitbanemönster appliceras som på det däck regummeringen replikerar. Efter vulkanisering och kylning genomgår däcken samma kvalitetskontroller som nya däck.
Hubert Moquet lovar att företaget har regummeringslösningar med samma egenskaper som nya däck och att användaren kan räkna med lång livslängd, lång körsträcka och bättre bränsleekonomi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078