23948sdkhjf

Med enkelheten i förarsätet

Rejäla produktionsökningar och enkel hantering utlovas med den senaste generationen återvinningskrossar från österrikiska Rubble Master.
Enkelhet var ledordet när Rubble Master härom året lanserade det så kallade GO!-konceptet på RM70, en återvinningskross som väger in under 20 ton. Ambitionen var att ta fram en lättetablerad och lättskött maskin som kan ge en maskinentreprenör ett enkelt insteg i återvinningsbranschen. Krossen skulle helt enkelt kunna köras utan tidigare erfarenhet från liknande maskiner.
För att nå fram till målet är maskinen utrustad med en tydlig kontrollpanel för enkel styrning. Underhållet görs enkelt från marknivå. Några enkla justeringar är allt som krävs innan start för att få ut ett väldefinierat slutmaterial.
Nu lanseras RM80GO!, som är den andra modellen, byggd enligt samma koncept. 23 ton tung utlovas den klara krossning av varierande material som asfalt, betong, rivningsmassor och medelhårt berg med en kapacitet på upp till 160 ton i timmen – delvis tack vare sin lastavkänning.
Enligt Andersen Contractor, som representerar Rubble Master i Sverige, räcker det med tio minuter för att sätta maskinen i drift och därefter ska den klara sin arbetsuppgift med en bränsleförbrukning på 18 liter diesel per timme.
Krossen är bandburen för snabb förflyttning på arbetsplatsen och den kompakta konstruktionen gör transport på trailer enkel.
Maskinen kan även utrustas med en överkornssikt samt ett returband för kontinuerlig återmatning av överstorlekar. Den kan även kompletteras med fristående siktar.
Även företagets största kross kommer nu i en uppdaterad version. Det är 28-tonnaren RM100 2.0 där en rejäl kapacitetshöjning utlovas – från företrädarens 200 ton per timme till 250 ton per timme.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172