23948sdkhjf

Kundkontakt med socialt nätverk

– Sortimentet har satt sig. Många kunder köper från alla tre produktgrupperna. Bredden är en stor styrka för oss, säger Engcon-koncernens kommunikationsansvarige Sten Strömgren, som fanns på plats på Maskinexpo med ett brett urval ur företagets standardprogram.
Fortfarande fyller Engcons gula produkter en stor del av ytan i företagets monter, men där finns även exempel med Drivex blå färger och Mählers röda.

– Vi fortsätter att renodla de tre varumärkena. Nu har till exempel gaffelställ och kranarm Engcons färger i stället för den gamla Drivex-designen. Ytterligre ett redskap för grävmaskiner är en sopvals som slagit väldigt bra. Dels kan den användas till spår och räls, men inte minst har den visat sig väldigt lämplig för snöröjning i städer där en grävmaskin med tiltrotator kommer åt även i besvärliga situationer som exempelvis vid övergångsställen, säger Sten Strömgren.

Lagom till förra årets Maskinexpo hade företaget uppgraderat tiltrotatorprogrammet, vilket gör att de stora nyheterna bland de gamla huvudprodukterna var få. Den tiltrotator med gjutet växelhus som visades som prototyp 2010 har kommit ytterligare ett steg på vägen efter testkörning av fyra exemplar under vintern.

– Vi har sett förbättringsområden och tar nu fram en förserie som går till ungefär 20 intressenter som vill medverka i en ny testomgång. Målet är att lansera produkten i början på 2012, säger Sten Strömgren.

Tiltrotatorn, som gått under arbetsnamnet EC24 avses för grävare i intervallet 18-24 ton. Hydraulmotorn är flyttad till vänster sida, väl skyddad av gjutgodset och väl synlig för föraren. Rotatorn är förberedd för centralmörjning med smörjkanalerna ingjutna i godset. Gjutgodset i sig ska bidra till en mer robust konstruktion, men för att klara ännu högre påkänningar har tiltaxlarna fått ökad lagringsyta.

Lagom till mässan hade Engcon också etablerat ett konto på Facebook med ambitionen att det ska bli ett viktigt diskussionsforum för branschen.

– Det börjar redan fungera som något av en kundtjänst. En poäng är att alla ser både klagomål och beröm. Alla ser också de svar vi ger. Det blir total öppenhet, säger Sten Strömgren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078