23948sdkhjf

Drillcon tar långtidsjobb i Portugal

De närmaste tre åren ska Drillcon genomföra raiseborrning till ett värde av ungefär 35 miljoner kronor per år för Lundin Mining i Portugal.
Neves Corvo-gruvan i södra Portugal betraktas som en av Europa största koppargruvor. Därutöver hämtas också en hel del zink upp från den underjordiska anläggningen.

Bakom gruvan står Somincor, som ingår i Lundin Mining-koncernen sedan 2006. För att effektivisera arbetet har nu stora raiseborrningsuppdrag lagts ut till Drillcon Iberia i ett treårskontrakt med option att förlänga avtalet ytterligare ett år, till maj 2015.

– Drillcon Iberia har utfört raiseborrning och kärnborrning åt Somincor i mer än 15 år, säger Mikael Berglund vd på Drillcon AB.

Drillcon, med huvudkontoret i Nora, har växt kraftigt sedan starten som Kärnborrning AB 1963. Från början var huvuduppgiften att under fältmässiga former testa kärnborrningsmaskiner och tillhörande borrmaterial som tillverkades av moderbolaget Hagby Bruk.

Efter en rad strategiska förvärv har företaget växt till ett av Europas största företag inom kärnborrning och raiseborrning. Förra året stannade omsättningen strax under 300 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078