23948sdkhjf

Ett steg närmare för Norrbotniabanan

Den 27 mil långa Norrbotniabanan mellan Umeå och Luleå är ett steg närmare verklighet sedan Länsstyrelsen i Västerbottens län godkänt miljökonsekvensbeskrivningen för sträckan Umeå-Robertsfors.
- Det är en milstolpe i utredningsarbetet att MKB är godkänd, säger Urban Eriksson som är delprojektledare för sträckan Umeå – Robertsfors och även biträdande projektledare för hela projektet, i ett pressmeddelande.

Miljökonsekvensbeskrivningen ska utgöra ett stöd när man bestämmer om, var och hur järnvägen ska byggas och eftersom beskrivningen nu godkänts antas Länstyrelsen anse att den är ett tillräckligt underlag för att mans ka kunna bedöma hur den planerade järnvägens påverkar hälsa och miljö.
Arbetet med att ta fram en utställningshandling för sträckan Umeå – Robertsfors pågår och enligt Trafikverket är målet att ställa ut järnvägsutredning 110 , Umeå – Robertsfors redan i mitten av juli.

Hela projektet är indelat i sex olika järnvägsutredningar. Utredningen av delsträckan Umeå – Robertsfors ska vara klar till årsskiftet 2011/2012. Hela banan beräknas kosta 20-26 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094