23948sdkhjf

Hitachi levererar snabbt trots jordbävningen

Trots jordbävningskatastrofen i mars och trots stor efterfrågan på maskiner, lyckas Delvator hålla korta leveranstider för grävare och hjullastare från Hitachi.
– Vi har ett mycket bra leveransläge i sommar och inför hösten, säger Delvators vd Christer Arvidson.

Det positiva läget representerar en helt annan situation än för bara några månader sedan. Jordbävningskatastrofen och tsunamin i Japan den 11 mars påverkade produktionskapaciteten vid flera av Hitachis Japan-fabriker. Som värst var den nere på ungefär 60 procent och situationen skapade en del oro.

– Men återhämtningen har gått fortare än väntat. Nu i sommar är komponent- och produktionsflödet normalt och här i Sverige har vi dessutom ett bra lager av maskiner, berättar Christer Arvidson.

En månad

Det gör att leveranskapaciteten för Hitachimaskiner är god. En del modeller levereras på ungefär en månad. Men de exakta leveranstiderna är beroende av modell och vilka val av tilläggsutrustning som maskinägarna gör.

Även små och stora maskiner ur hela det övriga sortimentet finns tillgängliga och kan levereras på kort tid efter önskad kundanpassning.

– Jag är mycket nöjd. Trots att efterfrågan på maskiner nu är god, trots att vi ökar våra marknadsandelar och trots störningarna som naturkatastroferna i Japan innebar – så har vi ändå maskiner i lager och kan leverera snabbt. Det ger oss konkurrensfördelar, säger han.

Text: Monica Almgren
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061