23948sdkhjf

Future Mongolia 16-19 maj 2012 Ulan Bator

Dagens snabba tillväxt lockar tyska mässarrangörer till Mongoliet. Nästa år är det premiär för en helt ny mässa för bland annat gruv- och entreprenadmaskiner.
Med en ekonomisk tillväxt på 6,1 procent under föra året hör Mongoliet till de nya uppstickarna bland de så kallade utvecklingsländerna. Inte minst bidrar enorma fyndigheter av olika metaller och mineraler till att gruvnäringen vädrar morgonluft. Bland annat är bedömningen att södra delen av Gobiöknen döljer några av världens största fyndigheter av kol och koppar.

Samtidigt är behovet av en utbyggd infrastruktur närmast gigantiskt. Exempelvis hävdas att bara 5 000 av landets 51 000 kilometer vägar är belagda. Järnvägsnätet sträcker sig 1 900 kilometer, inte mycket i världens till ytan tionde största land.

Men det handlar inte bara om vägar och järnvägar. Väl så stort är behovet att modernisera husbeståndet och bygga ut bland annat vatten- och energiförsörjning.

Med stöd från regeringarna i både Tyskland och Mongoliet har därför tyska VDMA – Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau – i samarbete med VF Messe GmbH beslutat att starta en helt ny mässa med inriktning på bland annat gruv- bygg- och byggmaterialindustrierna.

– Tanken är att mässan ska kunna hjälpa till vid landets snabba utveckling genom att visa upp modern och hållbar utrustning som ska medverka till att framtida mål uppnås, säger Klaus Stöckmann, ansvarig för mässan på VDMA.

www.vdma.org/ mining
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078