23948sdkhjf

Nej till asfaltförvärv i Finland

NCC får inte förvärva Destias asfaltrörelse, enligt den finska konkurrensmyndigheten, som begär att marknadsdomstolen ska förbjuda den planerade företagssammanslagningen.
I mars 2011 tecknades ett avtal som innebär att NCC förvärvar asfalt- och beläggningsverksamheterna i finländska Destia, helägt av den finländska staten. Uppgörelsen har nu prövats av den finländska konkurrensmyndigheten (FCA), som motsätter sig affären.

Nu avgörs ärendet av marknadsdomstolen som måste meddela sitt beslut inom tre månader.

– Det negativa beskedet var oväntat för oss. Vi ska nu sätta oss in i materialet tillsammans med övriga parter i affären innan vi vet vad nästa steg blir för oss, säger Göran Landgren, affärsområdeschef i NCC Roads.

I det tänkta förvärvet ingår cirka 80 anställda och en orderstock som uppgick till ungefär 765 miljoner kronor vid det senaste årsskiftet.

Göran Landgren har tidigare berättat att köpet är ett led i NCC:s strategi att bli en ledande aktör på den finländska anläggningsmarknaden. Ett samgående mellan de båda bolagen skulle resultera i Finlands näst största aktör inom asfalt och beläggning.

Destia är aktivt över hela Finland samt i de nordliga delarna av Norge och Sverige. Förra årets omsättning för de förvärvade verksamheterna hamnade i storleksordningen 390 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078