23948sdkhjf

Svensk hjullastare fick prestigepris

Volvo Construction Equipments designteam fick frottera sig med andra elituppfinnare från hela världen när de deltog i ceremonin för utdelning av "red dot"-utmärkelsen i Essen, Tyskland.
Volvos team, sammansatt av designer och konstruktörer, färdades till "red dot" designmuseum i Essen för att ta emot "red dot"-belöningen för produktdesign 2011, som man vunnit för hjullastaren Volvo L220G.

Volvos L220G slog ut tusentals aspiranter i fordonskategorin som tävlade om att vinna utmärkelsen "red dot" - en globalt viktig belöning för kvalitativ industridesign. För att vinna utmärkelsen nagelfors maskinen av en kvalificerad panel med designexperter som poängsatte produkten efter innovation, kvalitet, hållbarhet och miljövänlighet. L220G utgör en del av Volvos nya G-serie av hjullastare, och fångade domarnas intresse på grund av dess bränslesnålhet och produktiva design. Stina tog emot belöningen tillsammans med designchefen John Samuelsson och konstruktörerna Marcus Koggdal, Henrik Kroksmyr och Claes-Göran Svensson, som hjälpte till att sätta liv i de innovativa idéerna.

Text: Monica Almgren
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187