23948sdkhjf

Foria starkare i Västerås

Foria fortsätter sin köprunda kring Mälardalen genom förvärvet av L Karlssons Grävmaskiner. Företaget har även tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av U-Schakt. Båda bolagen med säte i Västerås.
Genom förvärven gör Foria en kraftfull inbrytning i Västmanland. Karlssons Grävmaskiner är ett maskin- och maskinförmedlingsföretag med ungefär 25 anställda och en omsättning kring 50 miljoner kronor. Tanken är att den tidigare ägaren Jens Norström ska arbeta vidare i bolaget och driva dess utveckling i regionen.
U-Schakt omsätter knappt 150 miljoner kronor och har sedan 1955 förmedlat maskin- och transporttjänster. För närvarande förfogar de 85 medlemmarna över ungefär 230 enheter, däribland både maskin och transportfordon. Genom det aktiva deltagandet i”Q-Schakt” kan man förmedla ytterligare cirka 1 800 enheter. Bolaget omsätter knappt 150 miljoner kronor.

Förvärven kan ses som ett led i Forias strategiska ambitioner att expandera i ett marknadsområde som omfattar Storstockholm, Mälardalen Sörmland och Östergötland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062