23948sdkhjf

Dansk kransatsning i Sverige

UN Mobilkranar har tagit över försäljningen av Grove mobilkranar i Sverige. Samtidigt gör det danska företaget en storsatsning för att bygga upp en försäljnings- och serviceorganisation i Sverige.
UN Mobilkranar har under 16 år samarbetat med Grove mobilkranar som servicepartner till den tyska kranfabriken. I Groves program finns mobilkranar i 16 modeller med vikt från cirka 20 ton till 450 ton och med lyfthöjder på upp till 130 meter.

Förra året övertog UN Mobilkranar ansvaret för import och försäljning av Grove mobilkranar i Danmark. Nu utvidgas samarbetet till att även gälla den svenska marknaden.

Helhetsleverantör

– Företaget, har utvecklats från att vara framför allt ett serviceföretag till att vara en helhetsleverantör av nya och begagnade kranar samt leverantör av service, renovering, lagstadgade besiktningar och återuppbyggnad av havererade kranar, säger UN Mobilkranars ägare Niels Hoffmann.

Niels Hoffmann betonar att de båda företagen känner varandra väl och att relationerna med företagets nyckelmedarbetare i Wilhelmshaven, nära Bremen, där mobilkranarna tillverkas är mycket goda. Även med den svenska marknaden finns tidigare kopplingar.

– Vi har redan god kunskap om den svenska marknaden. Vi har erbjudit service till många kunder i Sverige med kranar av olika varumärken och vi är återförsäljare av Sennebogen Crane Line i Sverige så vi är definitivt inte ett nytt företag för de svenska kranföretagen, säger Niels Hoffmann.

UN Mobilkranar har i dag 20 medarbetare, men utökar personalstyrkan i Sverige i samband med att försäljningen av Groves sortiment skjuter fart.

Bland annat anställs Johan Svensson som regionchef och ansvarig för uppbyggnaden av den svenska försäljnings- och serviceorganisationen.

Han kommer närmast från en tjänst som eftermarknadschef i Skandinavien för Grove. Under sin 20 år långa karriär i kranbranschen har han också arbetat för Manitowoc Cranes och Edins Kranar.

Basen i Stockholm

En av de första uppgifterna blir att etablera en bas i Stockholmsregionen och sedan anställa personal och servicemontörer.

- Uppbyggandet av en serviceorganisation och lagerutrymmen för reservdelar är grunden i vår organisation. Vi ska ha en serviceorganisation som passar Sveriges geografiska förhållanden. Vi satsar på mobila serviceverkstäder. Vid större avbrott kan vi utnyttja UN Mobilkranars verkstad på Jylland, säger Johan Svensson.

Niels Hoffmann har en klar bild av vad som behövs för att lyckas på den svenska marknaden..

– Vi har hittills servat kunder i Sverige från vår danska serviceorganisation, men nu ska vi ha minst två–tre servicetekniker med servicebilar i Sverige så snabbt som möjligt. Vi har en del kunder som jobbar över nationsgränserna. När kunderna verkar i större och större enheter måste vi också stärka vår organisation så att vi kan leva upp till de ökade kraven, säger Niels Hoffmann.

UN Mobilkranar är även agenter för Orlaco kameralösningar till kranar och för PTC hydrauliska vibratorer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094