23948sdkhjf

Sverigepremiär för Volkswagens första pickup

Maskinexpo blev första mässan i Sverige för företagets slitvarg Amarok. Sedan lanseringen vecka 11 i år har försäljningen rusat. – Vi har första halvåret sålt 849 exemplar, säger Georg Rudling, säljare.
Pickupen är den första entonnaren i segmentet som utvecklats i Tyskland och hade Europapremiär hösten 2010. Fordonets namn Amarok kommer från inuitspråket (eskimåernas) och betyder "varg".

Vargen ska slåss om revir på en marknad i Sverige bestående av 7 500 i segmentet pickupar. Redan har 800 exemplar sålts i Europa.

Maskinexpo var ett passande forum för första Sverigelanseringen av pickupen för en större allmän publik.

– Responsen tidigare år har varit god och i år var monterytan lite större, säger Georg Rudling.

Han beskriver pickupen som en typisk bil för en maskinentreprenör eftersom den går att lasta mycket,

– Flaket är 155 cm långt och 122 cm brett. Konceptet passar en maskinentreprenör, som behöver en stark och robust laståsna i vardagen.

Bränslesnåla

Till fordonet med femsitsig dubbelhytt erbjuds två dieselmotorer med 122 alternativt 163 hästkrafter, och köparen kan välja mellan bakhjulsdrift och två olika fyrhjulsdriftsystem.

Den större dieselmotorn är en tvåliters fyra med commonrail-insprutning och dubbelturbo som ger 400 Nm redan från 1 500 r/min. Den svagare motorn är lika stor men har enkelturbo och utvecklar 340 Nm från 2 000 varv. Båda maskinerna är standardmässigt kopplade till en sexväxlad manuell växellåda.

– Motorerna är bränslesnåla och kommer under CO-värdet 208 gram per kilometer, vilket för att vara i denna klass är mycket lågt, säger Georg Rudling.

Årets pickup

Pickupen har kammat hem en stor utmärkelse; "International Pickup Truck of the Year" 2010, , vilket inte är någon dålig marknadsföring. Denna nyinstiftade utmärkelse delas ut av samma jury som utser det globalt högt ansedda utmärkelsen "Van of the Year". Pickupen fick juryn på fall bland annat genom sina köregenskaper – både på fina vägar och i tuff terräng – och möjligheten att välja mellan konstant eller inkopplingsbar fyrhjulsdrift. Jurymedlemmar från 23 olika länder enades om sitt val efter omfattande tester på Irland.

Text & foto: Monica Almgren
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078