23948sdkhjf

Tuffa klingor för hårt stål

En ny generation kap- och slipskivor för järnvägsunderhåll och rälskapning utlovas klara att bearbeta även dagens mycket motståndskraftiga räler av härdat och värmebehandlat stål.
Kvaliteten på det stål som används för dagens räls har förbättrats avsevärt under senare år. Modernt stål med högt innehåll av kol, mangan och kisel är både renare och hårdare än äldre produkter.

Nu hävdar Flexovit att man utvecklat ett nytt sortiment för rälsläggnings- och underhållsarbeten som klarar att matcha den senaste stålteknologin. I sortimentet ingår bland annat kapskivor, navrondeller, slipskivor och slipskålar.

Kapskivor för stora portabla kapmaskiner finns i storlekar från 300 till 406 mm diameter. De kan fås med två olika typer av slipmedel (Alox och Zirkon) och i tre olika hårdheter.

För vinkelslipmaskiner finns kapskivor och navrondeller med 115–230 mm diameter, bland annat Mega-Line Maxx som är den nya generationen av extra tunna kapskivor med utlovad lång livslängd.

I sortimentet för järnvägsunderhåll ingår raka slipskivor, slipskivor med urtag, slipskivor med infästa muttrar samt slipskålar för slipning av svetsar och profilering av räls samt lamellrondeller för metallslipning och diamantkapklingor för kapning av betongsyllar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094