23948sdkhjf

200 Volvolastbilar till Sydafrika

Sydafrikanska Ni-Da Transport har beställt drygt 200 enheter ur Volvos FMX-serie. Ordern ger utrymme för ytterligare 50 lastbilar med leverans under 2011.
– De här lastbilarna är en viktig del i vår växande transportverksamhet. Vi tittade på flera lokala alternativ, men i slutändan var det Volvolastbilarnas höga tillgänglighet, den goda tillgången på reservdelar och ett väl utbyggt återförsäljarnätverk längs alla rutter vi trafikerar som fällde avgörandet, säger Nico Oosthuizen, vd för Ni-Da Transport.

Det sydafrikanska företaget hämtar merparten av sina uppdrag från den gruvnäring som är baserad i Sydafrika. Inte minst handlar det om transporter från produktionsanläggningar till hamnarna i bland annat Durban, Mozambiques huvudstad Maputo och Richardsbay som betraktas som världens största exporthamn för kol.

Företaget har en vagnpark anpassad till transporter av tunga material. Bland annat utnyttjas fordon med sidotippar för kol och andra råvaror samt fordon med plana släp för transport av stål.

Ordern är kopplad till ett underhållsavtal som innebär att berörda lastbilar kommer att genomgå ett planerat och förebyggande underhåll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062