23948sdkhjf

Fortsatt samarbete gynnar branschen

Samarbetet mellan Maskinexpo och Maskinleverantörerna fortsätter ytterligare fyra är när evenemanget nu i vår flyttar från flygfältet i Barkarby till en, snart före detta, golfbana nära Arlanda.
Våren 2007 presenterades en välskapad och, skulle det visa sig, livskraftig baby på det gamla flygfältet i Barkarby. Ungefär nio månader tidigare hade ljuv musik uppstått mellan Maskinexpo och Maskinleverantörerna som tillsammans bestämde sig för att genomföra den ultimata svenska mässan med fokus på entreprenad, bygg och anläggning.

Nu har babyn växt till sig, till och med så mycket att bostaden blivit för liten och därför är det dags att lämna Järfälla för att flytta in i det nya 90 hektar stora hemmet utanför Arlanda – Stoxa, Stockholm Outdoor Exhibition Area.

Häromdagen visade föräldrarna att de fortfarande trivs med varandra. Ett nytt samarbetsavtal tecknades för de närmaste fyra åren.

– Medlemmarna behöver ett bra samarbetsavtal för mässarrangemang och vi bedömer efter fem års samarbete att Maskinexpo kan leverera. Det underlättar mycket för våra medlemmar att de nu kan välja en mässa att verkligen satsa på. När en hel bransch träffas vid ett enda tillfälle spar det tid och pengar vilket borde gynna både kunder och besökare, säger Maskinleverantörernas vd Björn Bäckström.

– Det är självklart att vår samarbetspartner arrangerar mässan i Stockholm då mer än 80 procent av medlemmarna önskar denna placering. Spännande också att få prova en före detta golfbana i stället för den konventionella lösningen med ett gammalt flygfält.

Även för Maskinexpos vd Kie Wirenholt är avtalet efterlängtat.

– Här får vi samla Maskinexpos snart 30-åriga erfarenhet och skapa ett helt nytt mässområde. Som ägare av området kan vi fokusera på vad som är bäst för våra utställare och besökare och behöver aldrig förhandla tider eller ytor med en hyresvärd. Vår förhoppning är att 2012 års utställare kommer att känna att vi skapat området just för dem.

Arbetet på det nya mässområdet är redan i full gång, bland annat anläggs nya vägar. Samtidigt pågår förberedelser för att flytta även verksamhetens administrativa delar från nuvarande lokaler i Knivsta till mässområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063