23948sdkhjf

Huddig satsar hårdare på export

Finland är nästa marknad i sikte för Huddig som hårdsatsar för att stärka sin ställning internationellt. Först i raden blir nu Lännens hemmaplan.
– Att lansera en ny produkt på en ny marknad kräver stora resurser. I dag har vi redan återförsäljare i 13 länder, men vi vill göra en större satsning och därför har vi förstärkt vår organisation med två nya tjänster, säger företagets marknadschef Pär Eriksson.

Bland annat har man inrättat en ny tjänst som Area Sales Manager för Finland och hämtat över Seppo Lähteenmäki från Lännen Tractors och med mer än 30 års erfarenhet av grävlastare för att leda verksamheten från Åbo. Innebörden är en rejäl förstärkning till den befintliga återförsäljaren Atle Westman på Aweko Ky.

Väl så viktig är anställningen av Daniel Majgren som exportchef med basen i Hudiksvall. Han kommer närmast från rollen som global försäljningsdirektör på Colfax Corporation, ett företag som främst arbetar med hydrauliska komponenter för industriella och marina ändamål.

– Nästa steg i exportsatsningen kommer att fokusera på främst på Baltikum, Ryssland och Tyskland. Vi hoppas mycket på framför allt Tyskland som kan bli en riktigt stor marknad, säger Daniel Majgren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062