23948sdkhjf

Nyföretagandet fortsatt starkt

Nyföretagarbarometern visar att nyföretagandet i Sverige fortsätter öka jämfört med föregående år. Under augusti 2011 registrerades 5 113 företag hos Bolagsverket, en ökning med 15,5 procent jämfört med augusti 2010.

Den 31 augusti presenterade Nyföretagarcentrum Sverige en ranking av nyföretagandet i Sveriges 290 kommuner för det första halvåret 2011. Nu presenterar vi månadssiffrorna för augusti.


Trenden som varit genomgående sedan hösten 2009 är att ökningen av antalet aktiebolag driver den totala ökningen. Antalet aktiebolag ökade under augusti med 25 procent. Därmed har antalet aktiebolag under perioden januari-augusti 2011 ökat med 53 procent jämfört med 2010.


Positiv effekt


Och den totala ökningen av antalet registrerade företag under perioden januari-augusti är drygt 19 procent.


– Förändrade attityder till företagande i kombination med de regelförändringar som genomförts med slopad revisionsplikt och sänkt aktiekapital fortsätter ha en positiv effekt på nyföretagandet, säger Harry Goldman, vd på Nyföretagarcentrum Sverige som sammanställer Nyföretagarbarometern utifrån siffror från Bolagsverket. Och då antalet enskilda firmor håller sig konstant fortsätter starta eget-vågen i Sverige.


– Vi noterar också utifrån vår rådgivning på Nyföretagarcentrum runtom i landet en trend i att allt fler äldre väljer att starta företag, fortsätter Harry Goldman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063