23948sdkhjf

Ikea etablerar sig i Umeå

Ikea är ett stort steg närmare att bygga ett nytt varuhus i Umeå. Avsikten är att köpa mark och bygga totalt nästan 80 000 kvadratmeter butiker vid Umeås södra infart.
Ikea skriver i ett pressmeddelande att man i dag, den 6 september, skriver på en avsiktsförklaring om köp av mark för framtida etablering av ett Ikea varuhus och köpcentrum i området Entré Syd. Enligt Ikea är markreservationen begränsad till tre månader efter att detaljplanen för området vunnit laga kraft, dock längst till den 31 december 2013. Enligt avtalet kostar marken Ikea 110 miljoner kronor.

– Jag är väldigt glad över att Ikea nu tar detta första steg mot en etablering av verksamhet i Umeå. Ikea är efterlängtade av Umeåborna. Från kommunens sida ska vi fortsätta att underlätta för etableringen, säger Lennart Holmlund (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.
Peter Agnefjäll, VD för Ikea Sverige är också nöjd.
– Vi tror på en positiv utveckling i Umeå-regionen och ser att heminredningsintresset här är stort. Vi är glada över att inleda ett positivt samarbete med Umeå kommun. Bland annat delar vi synen på att hållbarhetsfrågorna är viktiga.

Enligt Västerbottens-Kuriren, VK, är avsikten är att bygga ett 32 000-36 000 stort varuhus och övrig detaljhandel på 36 000-40 000 kvadratmeter
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063