23948sdkhjf

Vehco fortsätter växa

Företaget har precis ingått avtal med norska transportföretaget Utne Transport, om att installera 40 stycken fordonsdatorer i deras lastbilar.
Utne Transport AS är ett Sarpsborg-baserat företag och drivs av bröderna Lars och Kjell Utne. Bolaget är inne i en rejäl tillväxtperiod och har sedan förra sommaren förvärvat Bergestuen Transport, Björns Transport samt Lundsrud Transport. Bolaget omsätter runt 200 miljoner och transportleder 80 fordon varav 45 ägs av dem själva. Som ett led i att utveckla bolaget vidare och få en mer effektiv och lönsam verksamhet så har Utne Transport nu valt att installera Vehco Co-Driver i sina bilar. Med hjälp av fordonsdatorerna ska all information mellan fordonen och kontoret skickas digitalt, både vad gäller orderinformation, arbetstidsregistrering, checklistor med mera.

Ska fungera

Utne ska även reducera miljöutsläpp och bränsleförbrukning med Vehcos unika Sparsamkörnings-tjänst.

– Vi valde Vehco för vi tycker de har en komplett lösning som kommer att förenkla vardagen för både kontorspersonalen, chaufförerna samt även ge utslag i minskade kostnader för oss som ägare. Vi är väldigt noga med att våra verktyg ska fungera och då både jag och Kjell ibland sätter oss bakom ratten, så känns det tryggt att företaget har personer med erfarenhet från chaufförsyrket och vet vad som är viktigt för killarna eller tjejerna bakom ratten, berättar Lars Utne delägare i Utne Transport.

Övriga tjänster som bolaget har valt är positionering, spårning, navigation, snabbmeddelanden samt digital färdskrivartömning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063