23948sdkhjf

Bucyrus försvinner som varumärke

Den snabbt växande marknaden för gruvmaskiner var en bidragande orsak till att Caterpillar i slutet av förra året gjorde upp om förvärv av Bucyrus International. Nu står det dessutom klart att Bucyrus försvinner som varumärke.
I somras slutförde Caterpillar förvärvet av Bucyrus efter en affär på i storleksordningen 60 miljarder kronor. Eftersom Bucyrus tidigare under 2010 köpt gruvverksamheten från Terex innebar det att tre av de dominerande leverantörerna till gruvindustrin samlades under ett och samma paraply.

Frågan om det blivande varumärket hamnade omedelbart i fokus och företaget har samlat intryck från bland annat återförsäljare, kunder, ledningen i Bucyrus och varumärkesexperter för att komma till det slutgiltiga valet som blev att samla hela verksamheten under ett enda namn – Caterpillar.

– Beslutet har betydelse för att snabbt ena ett lag med ett enda ansikte gentemot kunderna säger, Caterpillars operative chef Steve Wunning,

Samtidigt slogs det också fast att försäljning och service kommer att bedrivas av Caterpillars eget nät av återförsäljare. Avsikten är dock inte att avhända sig Bucyrus eget nätverk utan att det på lämpligt sätt ska kunna integreras bland Cats egna återförsäljare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065