23948sdkhjf

Ny kupp mot bankomat med hjullastare

Gärningsmännen körde rakt in i entrén till Ica-butiken i Nödinge - med en hjullastare. Och tog sikte på bankomaten. – De fick med sig hela bankomatskåpet, säger Thomas Fuxborg vid Västra Götaland-polisen.
Detta skriver Göteborgsposten. Den fräcka kuppen inträffade vid tvåtiden natten till fredag. Ett okänt antal gärningsmän använde en hjullastare som murbräcka för att köra rakt in i entrén till Ica-butiken vid Ale torg.
– De gick sedan på bankomaten och fick med sig hela bankomatskåpet, säger Thomas Fuxborg, länsvakthavande vid polisen i Västra Götaland.
Hur mycket som fanns i kassaskåpet till bankomaten är okänt. Gärningsmännen flydde från platsen i en Renault. En polispatrull uppmärksammade den misstänkta bilen som körde fort på länsväg 190 mot Göteborg.
Inga vittnesuppgifter ännu
Sedan anträffades flyktbilen i Björsared vid Gråbro och är nu beslagtagen för teknisk undersökning.
– I bilen hittade vi en kap som gärningsmännen förmodligen har använt sig av för att ta bort höljet till bankomaten, säger Thomas Fuxborg.
Polisen spårade kring platsen, men utan resultat. På fredagsmorgonen hade polisen inte fått in några vittnesuppgifter från händelsen. Det är inte första gången en hjullastare har använts vid rån i Västra Götaland. Så sent som natten till torsdagen blev Mediamarkt i Skövde rånat med en hjullastare. Även i somras blev en bankomat på Stabbetorget attackerad på samma sätt, men den gången fick inte tjuvarna med sig uttagsautomatens kassaskåp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078