23948sdkhjf

Sverigepremiär för bandgående plattform

En runtomsvängande och bandgående arbetsplattform visades – och såldes omgående – på vårens Maskinexpo. Det var en av de tre modeller som erbjuds av Hitachi och lockar med stor flexibilitet och förmåga att arbeta i vitt skilda miljöer.
– Bandgåendet gör att arbetsplattformarna fungerar bra även där markförhållandena är besvärliga, exempelvis på ojämna underlag och där det är bristande bärighet. De är lätta att manövrera i trånga utrymmen och kan enkelt flyttas längs ett arbetsområde, till exempel vid montering och andra arbeten på husfasader. Ytterligare en fördel är svängkransens konstruktion som bidrar till bra räckvidd, säger Christer Arvidson, vd för Hitachis generalagent i Sverige, Delvator.

Premiärmaskinen var en HX64B, seriens minsting som ska kunna lyfta 150 kg till maxhöjden 6,4 meter och därmed erbjuder en arbetshöjd på åtta meter. Till skillnad från sina större syskon som är utrustade med teleskopbom är den minsta modellen försedd med bom och sticka. Vikten anges till 2,5 ton och drivkälla är en trecylindrig dieselmotor från Kubota på 7,4 kW.

HX99B har en har en maskinvikt på 5,4 ton och en arbetshöjd på mer än tio meter. Lyftkapaciteten anges till 200 kg.

Störst är HX140B med en matchvikt som närmar sig 8,2 ton och med en arbetshöjd på över 15 meter och kapacitet att lyfta 250 kg.

Även de båda största modellerna hämtar kraften från trecylindriga Kubotadieslar, men på 14 kW.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094