23948sdkhjf

Volvo bygger grävare i Ryssland

350 miljoner kronor ska ge Volvo Construction Equipment en grävmaskinsfabrik i Kaluga, i centrala Ryssland. Sedan tidigare har företaget en fabrik för lastbilar i samma stad.
Den snabbt växande ryska marknaden är av stor strategisk betydelse för Volvo. Företagets bedömning är att det för närvarande handlar om en marknad på ungefär 25 000 entreprenadmaskiner per år. Därför görs bland annat en storsatsning för att vässa återförsäljarnätet, men nu står det också klart att det blir en fabrik för grävmaskiner. Avsikten är att bygga anläggningen på ett 15 hektar stort område som förvärvades redan 2007.

När Leveranstidningen Entreprenad träffade den nya vd:n Pat Olney i våras betonade han att det i dag inte räcker med bra distribution för att lyckas.

– För att nå framgång krävs att kunderna ges tillgång till produkter som, mer än tidigare, är anpassade till lokala behov, lagar, resurser och tillämpningar. Och det kräver en total förändring av gamla föreställningar om produkterbjudanden, sade Pat Olney bland annat.

I en färsk kommentar säger Pat Olney att den nya investeringen i Ryssland är en del av företagets strategi att bygga maskiner där de säljs. Och framtidstron är stor.

– Tack vare ett starkt partnerskap med vår ryska återförsäljare, Ferronordic, växer vår kundbas kraftigt i landet, säger Pat Olney.
Anläggningen kommer från början att tillverka fem grävmaskinsmodeller: EC210, EC240, EC290, EC360 och EC460, med produktionsstart planerad till det första kvartalet 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078