23948sdkhjf

200 miljoner till vägforskning

Trafikverket, KTH och VTI lägger totalt 200 miljoner under fem år på att forskning och utveckling inom järnväg och väg. Fokus ska ligga på drift, underhåll och byggnation.
Under vart och ett av de fem åren satsas 40 miljoner kronor och syftet är bland annat att bygga upp en kompetens mellan olika yrkesgrupper. Projektet ska också leda till att svenska företags kompetens i frågan ökar.

– De framtida utmaningarna, till exempel energieffektivitet, en robust infrastruktur och bättre tillgänglighet i storstäderna, kan inte lösas av en ensam aktör. Det kräver ett brett samarbete över gränserna, säger Pontus Gruhs på Trafikverket i ett pressmeddelande

Enligt pressmeddelandet ska både entreprenörer, leverantörer och konsulter få möjlighet att ”på ett nytt sätt bidra med kunnande och engagemang för att hitta innovationer som gynnar hela väg- och järnvägsinfrastrukturen.”

– Vi stärker svensk forskning och utveckling genom att samverka i större sammansatta projekt. Samtidigt förbättrar vi förutsättningarna att konkurrera internationellt, inte minst inom EU:s ramprogram för forskning och utveckling, säger Pontus Gruhs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063