23948sdkhjf

Chefsbyte på Lappland Goldminers

Den sista september slutar Lappland Goldminers vd Kjell Larsson och dagen efter tillträder Henrik Grind som tillförordnad vd.
Henrik Grind har arbetat i företaget sedan 2009 och är både vd för dotterbolaget Lappland Goldminers Sorsele AB och chef för bolagets guldgruva i Pahtavaara.

– Lappland Goldminers står inför en mycket spännande utveckling och jag ser fram emot att bidra till att realisera bolagets stora potential tillsammans med den övriga företagsledningen och styrelsen, säger Henrik Grind i ett pressmeddelande.

Förändringarna i Lappland Goldminers tar dock inte slut där, styrelseledamoten Stefan Månsson, som valdes in i styrelsen i maj, ska avgå därifrån och i stället anta en ”operativ roll i koncernledningen”. Enligt företaget ska Månsson bland annat ta sig an uppstarten av gruvproduktionen i Ersmarksberget.

– Den gruvindustriella kompetens och erfarenhet vi får med Henrik Grind och Stefan Månsson i ledningen skapar mycket goda förutsättningar för att fortsätta den positiva utvecklingen av Lappland Goldminers, inte minst vad gäller produktionsstarten av Ersmarksberget. Jag vill även tacka Kjell Larsson för de goda insatser som han gjort för bolaget under sin tid som vd, säger styrelsens ordförande Lars Olof Nilsson i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063