23948sdkhjf

Säkrare jobb på pelletsverken

1,5 år utan olyckor med påföljande sjukskrivning har renderat Nils Thuuri på LKAB Svemins arbetsmiljöpris.
Svemin, arbetsgivar- och branschföreningen för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige, delade nyligen ut sitt arbetsmiljöpris. Denna gång gick priset på 25 000 kronor till Nils Thuuri, chef på LKAB:s nya tillika största anriknings- och pelletsverk KA3 och KK4 i Kiruna.

Svemin motiverar priset med att Thuuri lyckats hålla arbetsplatsen helt fri från olyckor med sjukskrivning i mer än 1,5 år.
– Jag är både glad och stolt över utmärkelsen. Det känns roligt som representant för all personal, för LKAB och för mig personligen. Vi kan verkligen vara stolta tillsammans över arbetsmiljöpriset. Framförallt är det nog sättet som vi arbetar med arbetsmiljö och säkerhet som är viktigt, fortsätter Nils Thuuri. LKAB:s mål är tydligt. Ingen skall behöva skadas på jobbet. I företaget finns alla verktyg och system för en säker arbetsmiljö. Vi har bra Vi har bra plattformar, exempelvis arbetssättet med säkerheten först, rutiner och regler finns. Det gäller bara att använda verktygen, säger han i ett pressmeddelande.

Nils Thuuri tillägger att LKAB tjänar på en god arbetsmiljö.

– Jag är ansvarig för såväl produktion, kvalitet som säkerhet. Min erfarenhet är att om arbetsmiljön försämras så drabbas även produktionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094