23948sdkhjf

Sålda nummer 500 överlämnad

Willecenter i Stockholm AB hade den 19 september ett jubileum i sina lokaler i Kungsängen strax utanför Stockholm. Den här dagen levererades den 500:e redskapsbäraren Wille som sålts av återförsäljaren.
Willecenter är Sveriges största återförsäljare av den finska redskapstilllverkaren Wille, tillverkad av Vilakone OY. Jubileumsmaskinen, en Wille 355B överlämnades till den aktuella kunden, Stockholm Entreprenad AB. Företaget har sedan länge haft Wille som en av favoriterna i maskinflottan och har idag mer än 30 Willar, fördelat på olika storlekar. Wille marknadsförs i fyra olika storlekar mellan 2.6 till 6.5 ton och kan utrustas med ett stort antal varierande redskap för snöröjning, sandsopning, grönytearbete samt olika typer av entreprenadarbete. Vilakone Oy tillverkar i år omkring 350 maskiner, varav cirka 150 maskiner levereras till Sverige.

– Övrig export går till främst Norge och Ryssland. Försäljningen till Sverige sker till sju fristående importörer, säger Tom Cambrand.

Kompletterar

Företaget i Stockholm ägt av Michael Bergström och Tom Cambrand har sedan starten koncentrerat sig på Wille i första hand. Sedan andra hälften av 2010 är företaget även återförsäljare av den tyska hjullastaren Kramer samt Yanmars minigrävarprogram.

– Vi kände att vi hade en stabil grund att stå på och att vi därför kunde ta in två nya märken i vår försäljning, säger Michael Bergström.

– Vi ser ingen konkurrens mellan Wille och Kramer utan i stället kompletterar de varandra. Visst fanns det kanske till en början en viss oro hos Vilakone att vi inte skulle kunna upprätthålla våra försäljningssiffror vad gäller Wille när vi tog hand om Kramer i Stockholm, men faktum är att vi fortsatt att öka våra marknadsandelar på Wille, sägerTom Cambrand.
Omsättningen för Willecenter i Stockholm ökade 2010 till dryga 50 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063