23948sdkhjf

Utlandssatsning med fylld kassa

För att stärka kassan inför Bergteamets satsningar i bland annat Sydamerika och Australien går nu ett danskt riskkapitalbolag in som delägare vid sidan av Accent Equity.
– Det är dags att ta nästa steg i Bergteamets utveckling, säger bolagets vd, Christer Gyllengahm.

– Den påbörjade internationella expansionen kommer att kräva stora ansträngningar, såväl finansiellt som kompetensmässigt. Vi är glada att Accent fortsätter att stödja våra tillväxtplaner och välkomnar den nya delägaren Polaris, som delar styrelsens ambition att fördubbla Bergteamets omsättning inom fem år.

Bergteamet, med sina drygt 500 anställda, omsatte 2010 runt 1,2 miljarder kronor, huvudsakligen med underjordsarbeten i Sverige med kunder som LKAB, Boliden, Lundin Mining och Dannemora Magnetit.

Sedan starten 1999 har företaget växt snabbt, i synnerhet de senaste fem åren. Nu är ambitionen att även expandera internationellt.

– Bergteamet agerar på en mycket stor och starkt växande världsmarknad som drivs av stark efterfrågan på metaller från främst Kina. Förutom att stärka basen ytterligare i Norden, finns organiska tillväxtmöjligheter i bland annat Chile och Australien. Tilläggsförvärv på utvalda marknader finns också på vår gemensamma agenda, säger Jan Dahlqvist, partner på Polaris Private Equity.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109