23948sdkhjf

Skanska handlar i Finland

Skanska är i färd med att köpa det finska byggbolaget Soraset Yhtiöt Oy .
Ett kontrakt om att förvärva 100 procent av aktierna i Soraset är undertecknat och nu väntar man på ett godkännande av det finländska Konkurrensverket.

– Soraset har ett mycket gott rykte i Finland och kommer att komplettera Skanskas anläggningsverksamhet på ett utmärkt sätt, geografiskt som verksamhetsmässigt. Förvärvet kommer också att göra oss starkare och mer konkurrenskraftiga på stora infrastrukturprojekt, säger Juha Hetemäki, Business Unit President för Skanska Finland i ett pressmeddelande.
Soraset har 270 anställda och bolaget drog i fjol in totalt 100 miljoner Euro. Huvudkontoret finns i Kangasala, Tammerfors men verksamheten sker över hela Finland.

– Verksamheten i Sorasat har vuxit och blivit mer mångsidig under den senaste tioårsperioden. Vi anser att det här är en bra tidpunkt för Sorasat att gå med i ett starkt globalt företag, säger Petri Uitus, teknisk direktör och en av huvudägarna i Soraset i ett pressmeddelande.

Skanska Finland verkar i både Finland och Estland. 2010 drog företaget in 6,9 miljarder kronor och företaget har ungefär 2 800 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062