23948sdkhjf

Stort jobb i Sundsvall

En av de större entreprenaderna kring E4 Sundsvall kommer igång till våren.
Efter många år av klagomål byggs E4 genom Sundsvall om. Tanken är att avlasta stadskärnan med 10 000 fordon per dygn. Utbyggnaden, som beräknas vara klar om fyra år, innebär att bygga totalt två mil ny E4, fem trafikplatser och 33 broar.

En av de större entreprenaderna ska komma i gång till våren. Entreprenad E4 Skönsberg innebär att bygga om en kilometer väg, bygga om en cirkulationsplats, riva en befintlig bro och bygga två nya i betong.

Ombyggnaden innebär att man sänker vägnivån med som mest sex meter. En upp till sju meter hög och 700 meter lång stödmur måste byggas och den nuvarande bron för Skönsbergsvägen ska rivas och ersättas med en längre bro.

– Det är ovanligt med så här stora projekt i norra Sverige. Svevia tar nu sin andra etapp i det här viktiga och efterlängtade projektet som kommer att minska trafik- och miljöbelastningen i Sundsvall, säger Olle Öberg, chef för Svevia Region Nord, som fått uppdraget, i ett pressmeddelande.

Anläggningsarbetet utförs till största delen på den befintliga vägen och trafiken kommer därför att flyttas över till en tillfällig väg väster om E4.

Uppdraget är värt 157 miljoner kronor och arbetet kommer att påbörjas till våren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063