23948sdkhjf

"Entreprenören ska ta hand om riskerna”

I några entreprenader på sistone har Trafikverket krävt att entreprenörerna använder patronerat sprängämne, som ökar risken för dolor. – Tillsammans med entreprenörerna gör vi en riskbedömning, sedan ska entreprenörerna visa hur de tänker ta hand om riskerna, säger Lena Reidarman vid Trafikverket.

I nummer 14 skrev Leveranstidningen Entreprenad att Trafikverkets krav att använda patroner vid sprängning minskar kväveutsläpp men ökar risken för att sprängämnen blir kvar. Detta enligt Veidekke och underentreprenören Berg och Byggteknik vid E 18 och Kymlingelänken där en incident nyligen inträffat med patronerade sprängämnen. Till det kan läggas sprängolyckan i Göteborg i mitten av augusti då en person skadades allvarligt. Patronerade sprängämnen tros vara orsaken. När sprängämne blir kvar som dola så finns risken att den kan detonera vid på borrning vid ett annat tillfälle. I några entreprenader på sistone har Trafikverket krävt att entreprenörerna använder patronerat sprängämne.


Bättre kontroll


Lena Reidarman är funktionsansvarig för bergteknik inom investering på Trafikverket.


– Patronerat sprängämne ger bättre kontroll på laddningsmängden och minimerar risken för spill.


Att minska kväveutsläppen är ett indirekt mål inom Trafikverket


– Vi arbetar i en miljö med många krav, däribland på god vattenkvalitet, levande sjöar och vattendrag.


Lena Reidarman lyfter fram vikten av att entreprenörerna gör ett gott förarbete och samarbete mellan entreprenören och beställaren.


– När man startar upp ett projekt identifierar man risker, och sprängningsarbeten är ett exempel på en sådan risk.


Renar vattnet


I kontraktet står sedan de risker beställaren identifierar.


– Entreprenören kan också identifiera egna risker, sedan ska de visa i en handlingsplan hur de tänker utföra arbetet, enligt Lena Reidarman.


Det är viktigt att allt sprängämne detonerar i salvan. På så sätt minskar man kväveutsläppet till vattendragen. Det finns hjälpmedel till exempel elektroniksprängkapslar som kan användas och som underlättar kontrollen av salvan.


– Men det är mer komplicerat än dagens handhavande och är en teknikinvestering. Gruvor med en verksamhet inom en geografisk begränsad yta har system som renar vattnet efter sprängning, säger Lena Reidarman.


– För en lång motorväg är en lösning i form av rening mycket mer komplicerad. Därför har man valt att försöka ta hand om problemet vid källan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062