23948sdkhjf

Gnuggas i arbetsmiljö

Nästa vecka står arbetsmiljön i extra starkt fokus på Skanska världen över. Skanska Safety Week inleds måndagen den 17 oktober och omfattar mer än 10 000 arbetsplatser i 18 länder.
De totalt 53 000 Skanskamedarbetarna och tiotusentals underleverantörer, leverantörer och andra partner ska då, enligt Skanska, involveras i olika tusentals aktiviteter med fokus på arbetsmiljö, exempel på vad som ska genomföras är att lära sig planera för att undvika risker, arbete på höjd, räddningsteknik och brandutbildning. Andra aktiviteter tar sikt på hälsa, till exempel första hjälpen-utbildning och blodtester.

– Att arbeta inom byggsektorn är ett verkligt lagarbete och när det kommer till arbetsmiljö påverkar vi alla varandra, varje dag. Vi måste se till att alla anställda känner att de har befogenhet att vidta åtgärder för att förbättra arbetsmiljön. Det är fullständigt oacceptabelt att människor i vår bransch riskerar sina liv när de utför sitt dagliga arbete, säger Johan Karlström, Skanskas vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Temat för veckan lyder ”säkerhet börjar med mig” och tanken är att alla ska komma med idéer på hur man kan öka säkerheten.

Skanska har i sin arbetsplan för de kommande åren målet att eliminera tre av fyra arbetsolyckor och har, enligt ett pressmeddelande, minskat antalet arbetsplatsolyckor som leder till sjukfrånvaro med 50 procent under de senaste sex åren.

Säkerhetsveckan anordnas för sjunde året i rad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064