23948sdkhjf

Citytunneln fick Stora Samhällsbyggarpriset

Citytunneln i Malmö tilldelas 2011 års upplaga av Stora Samhällsbyggarpriset.
Juryn motiverar valet på följande sätt: ”Målen för tid, kostnad och ändamålsenlighet har uppnåtts och överträffats vid byggandet av Citytunneln i Malmö. Stationer med högklassig arkitektur och konstnärlig utsmyckning har skapats. Ett tydligt ledarskap med fokus på framdrift, ett metodiskt arbete med praktisk riskhantering samt prestigelöshet och öppenhet för olika kompetenser kännetecknar det föredömliga projektgenomförandet.”

Citytunneln är 17 kilometer lång dubbelspårig järnväg i Malmö. Sex kilometer går i tunnel. Bygget påbörjades 2005 och det hela stod klart 2010.

Priset delades ut på Samhällsbyggardagen som arrangeras av Byggherrarna, Byggmaterialindustrierna, Elektriska Installatörsorganisationen EIO, Fastighetsägarna, Svenska Teknik&Designföretagen, Svensk Betong, Sveriges Byggindustrier och VVS Företagen.

Övriga nominerade till priset var Projekt 50-11, Skåne (uppgraderingen av 50 järnvägsstationer i Skåne), Bromma Blocks, Stockholm samt Akut- och Infektionsbyggnaden vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062