23948sdkhjf

Sandvik shoppar i Kina

Sandvik har slutfört det 80-procentiga förvärvet av kinesiska SJL som tillverkar utrustning för krossning och sortering.
Strax före jul förra året meddelade Sandvik att man skulle överta 80 procent av aktierna i Shanghai Jianshe Luqiao Machinery som är mest känt på marknaden genom sitt varumärka Shanbao. Bolaget har omkring 1 000 anställda och omsatte 2010 närmare en miljard kronor. Det förvärvade företaget börjar omgående integreras i Sandvikkoncernen och kommer från årsskiftet att ingå i det nya affärsområdet Sandvik Construction.

Sandvik har också tillsammans med Shandong Energy Machinery Co i Xintai, Shandong-provinsen, bildat ett till lika delar ägt bolag för produktion och försäljning av utrustning till kolgruvor. Verksamheten kommer främst att omfatta montering, försäljning och service av maskiner (roadheaders) för kontinuerlig gruvbrytning till den kinesiska kolgruvemarknaden. Enligt planerna ska verksamheten vara i drift i början av 2012 som en del av det nya affärsområdet Sandvik Mining.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064