23948sdkhjf

Bemannare tror på gruvboom

Proffice satsar stort i Malmfälten, med kontor i både Pajala, Kiruna och Gällivare tänker man förse gruvindustrin med hundratals anställda.
Bemanningsföretaget Proffice låter meddela att man öppnar kontor i Pajala och att det 2012 är dags för kontor även i Kiruna och Gällivare.
Tanken är att anställa 200 personer under nästa år, en satsning som följer i gruvboomens spår.
– Det är brist på specialister i gruvindustrin. Vi ser en stor affärsmöjlighet när det gäller att rekrytera och bemanna inom det här området. För att lyckas tror vi att lokal närvaro är avgörande, säger Petter Lundgren, försäljningschef på Proffice, Region Norr i ett pressmeddelande.
Arbetskraften ska hämtas från vida ikring, först letar man en konsultchef och en rekryteringskonsult till Pajalakontoret. Dessa ska sedan rekrytera chaufförer, mekaniker, bergarbetare, maskinförare och elektriker.
– Vi satsar på att bli ledande när det gäller att hitta olika typer av kompetenser inom gruvnäringen. Därför har vi startat en särskild rekryteringsgrupp som letar efter personal i hela norra Europa, säger Petter Lundgren.
Proffice vd och koncernchef Lars Kry uppger att satsningen i Malmfältet är ett första steg.
– Vi ser fram mot att vara med att utveckla Malmfälten och bygga upp en specialisering. Målet är att Proffice på sikt ska bli Nordens ledande bemanningsföretag inom gruvnäringen, säger han i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109