23948sdkhjf

Sju skötte sig bäst

Sju byggprojekt får Trafikverkets Arbetsmiljörpris 2011.
På Vägverkets tid kunde bara vägprojekt få priset. 2011 var första gången järnvägsprojekt uppmärksammades och inte mindre än sju byggprojekt stod som vinnare sedan Trafikverket begrundat de totalt 41 anmälda kandidaterna.

Arbetsmiljöpriset delas ut för att ”uppmärksamma och premiera systematiskt arbetsmiljöarbete och engagemang, för att uppnå en säker arbetsmiljö samt att minska antalet olyckor på arbetsplatserna”.

– Slående är att entreprenörerna jobbar allt mer systematiskt med riskhantering och att hänsyn tas till detta i produktionsplaneringen. Detta är bra ur arbetsmiljösynpunkt och är positivt för entreprenörens möjligheter att få en effektiv produktion, säger Gunnar Agering, samordnare för Arbetsmiljöpriset inom Trafikverket i ett pressmeddelande.

De sju vinnarna var: Bangårdsförlängningar i Abisko östra (entreprenör: Skanska), upprustning och kapacitetsförstärkning av järnvägen Ställdalen-Hällefors. (Skanska), Östra förbifarten Katrineholm. (Skanska), Norra Länken, NL 52, Trafikplats Värtan (Skanska), ombyggnad av E20 Ingared-Alingsås till motorvägsstandard. (Peab), Banaväg i Väst, entreprenad Marieholm-Olskroken. (E.Pihl & Sön AS), projekt Hallandsås. (Skanska Vinci HB).

Priset består av ett diplom och 25 000 kronor som enligt statuterna ska användas för ”personalfrämjande åtgärder inom entreprenaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063