23948sdkhjf

Kompressorsatsning i Kina

En växande efterfrågan på kompressorer i Kina och andra asiatiska marknader gör att Atlas Copco nu satsar ungefär 150 miljoner kronor i en kinesisk kompressorfabrik.
Spaden har precis satts i jorden för en anläggning som inrymmer en monteringsfabrik för kompressorer, ett testlaboratorium samt ett centrum för forskning och utveckling.

Etableringen, som ska vara helt färdigställd i juli 2012, placeras på ett 45 000 kvadratmeter stort stycke markområde omkring tio kilometer från företagets befintliga fabrik i Wuxi, i Jiangsu-provinsen.

Avsikten är också att uppgradera den äldre anläggningen för att öka produktionen av portabla kompressorer, oljesmorda och oljefria industrikompressorer samt kompressorelement.
– Den här investeringen hjälper oss att bättre tillgodose våra lokala kunders behov. Vi kommer också att kunna fokusera på lokal utveckling av produkter som möter kommande, mer strikta kinesiska krav på energieffektivitet, säger affärsområdeschefen Stephan Kuhn.
Atlas Copco har för närvarande 13 produktionsanläggningar och mer än 100 kontor runtom i Kina. Sammanlagt sysselsätts mer än 5 000 anställda i landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11