23948sdkhjf

Uppgraderad grävlastare

Det senaste tillskottet från Huddig har utvecklats för arbete i trång stadsmiljö. Tillverkaren utlovar smidighet, förbättrad förarmiljö samt motor och hydraulik som vässats avsevärt.
Drivkälla i tiotonnaren 1060C är en fyrcylindrig turbomatad, vattenkyld dieselmotor från Cummins. Effekten anges till 104 kW (140 hästkrafter) vid 2 500 varv per minut. Väl så viktigt är dock vridmomentet på 620 Nm vid 1 500 varv per minut, något som utlovas ge både minskad bränsleförbrukning och ökad backtagningsförmåga. För att optimera förhållandet mellan avgiven energi och utnyttjad kraft finns också ett system för elektronisk varvtalsreglering och motorstyrning.

Maskinen är utrustad med lastkännande arbetshydraulik med två variabla axialkolvpumpar. Två ventiler har blivit en, något som minskar risken för läckage och som dessutom utlovas ge ett mer energieffektivt hydraulflöde.

Även den uppfällbara hytten har uppgraderats. Bland annat har sikten förbättrats och instrumenteringen modifierats. Tillsammans med mer utrymme, inte minst för förarens ben i grävläge, innebär förändringarna en förarplats som ergonomiskt är bättre än hos föregångarna.

Enligt tillverkaren har dessutom grävbommen en robustare konstruktion än tidigare. Bland annat utlovas en fördubblad hållfasthet.

Ökad bränsleeffektivitet och bättre förarmiljö utlovas i Huddigs nya tiotonsmaskin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062