23948sdkhjf

Fortsatt tufft för Abelco

Trots en kraftigt ökad omsättning under årets nio första månader redovisar Abelco ett negativt rörelseresultat för perioden på två miljoner kronor. Mer än hälften av resultattappet ligger under det tredje kvartalet.
Omsättningsmässigt ser det riktigt bra ut för det Bovallstrandsbaserade företaget som noterades på Aktietorget, med första handelsdag 17 januari i år.

Företagsledningen har tidigare rapporterat om en synnerligen god orderingång i början på året, följd av en lite lugnare period innan försäljningen sköt fart igen i samband med Maskinexpo i maj. Även därefter har försäljningen gått bra jämfört med förra året och enligt delårsrapporten var nettoomsättningen under de tre första kvartalen 32,7 miljoner kronor, jämfört med förra årets 26,9 miljoner kronor. Redan under oktober månad passerades för övrigt 2010 års omsättning.

Den ökade orderingången har inte fått motsvarande effekt för rörelseresultatet som i stället minskat från ungefär 300 000 kronor i vinst under de nio första månaderna 2010 till en förlust på ungefär två miljoner kronor under motsvarande period i år.

Företagsledningen berättar också om en markant förskjutning i verksamheten. När bolaget bildades 2004 handlade försäljningen huvudsakligen om minigrävare. Efter hand har andelen stora grävare och lastmaskiner växt sig allt större. Vid utgången av tredje kvartalet dominerades orderstocken till och med av lastmaskiner och bedömningen är att dessa kommer att dominera företagets utleveranser under resten av 2011.

De nya lastarna presenterades på vårens Maskinexpo och de första maskinerna i 14-tonsklassen skickades ut till kunder under det tredje kvartalet.

Nyligen etablerade företaget också ett försäljningskontor i anslutning till servicepartnern E M Service i Löberöd, mitt i Skåne. Avsikten är dessutom att bygga upp ett reservdelslager hos servicepartnern.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079