23948sdkhjf

Holländsk teleskoplastare

Teleskoplastaren Giant Tendo 4548 är en nykomling från holländska Tobroco Machines som presenterades på Agritechnica-mässan i Hannover.
Tobroco har hittills varit hyggligt stor leverantör av kompaktlastare. Bara under 2011 har mer än 1 300 enheter lämnat fabriken i Oisterwijk. Nu har verksamheten kompletterats med en helt nyutvecklad, hydrostatiskt driven teleskoplastare med en egenvikt på 2 850 kg, en maximal lyfthöjd på 4,8 meter och tre olika styrsystem: tvåhjul, fyrhjul eller krabbstyrning.

Företaget har till viss del förlitat sig på erfarenheter från lastartillverkningen och använder en hel del komponenter som är gemensamma med minilastarna.

De fyrcylindriga dieselmotorerna ger 45 hästkrafter och kommer från japanska Kubota, hydraulpumparna kommer från Bosch Rexroth och de tunga planetväxelaxlarna levereras av Comer. Axlarna finns även med elektriskt differentiallås.

Tillverkningen av andra komponenter och montering sker i den egna fabriken.

Hytten är kompakt, men ändå förhållandevis lång, vilket tillsammans med den justerbara ratten bidrar till att lyfta förarmiljön.

Maskinen är i standardutförande utrustad med både arbetsbelysning och torkare fram och bak. Även radio med MP3-spelare och backspeglar finns med.

Arbetshydrauliken anges till 51 liter och 200 bar och lyftkraften till 1 400 kg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125