23948sdkhjf

Atlas Copco stärker under jord

Atlas Copco utökar sitt sortiment inom gruvdrift och anläggning under jord genom förvärvet av den underjordsverksamhet som bedrivs av Gia Industri.
– Förvärvet av Gia stämmer väl in i Atlas Copcos strategi. Vi går in i nya marknadssegment och kommer att kunna erbjuda våra kunder en ännu bredare produktportfölj. Vi ser speciellt fram emot att kunna erbjuda våra kunder gruvlastaren Kiruna Electric med sin starka miljöprofil, säger företagets affärsområdeschef Bob Fassl.

Även hos Gia finns stora förhoppningar om att gå stärkta ur förvärvet. Bland annat ser man ljust på möjligheten att utnyttja Atlas Copcos globala nätverk för att öka försäljningen av företagets produkter som utöver gruvlastare omfattar transportsystem, laddnings- och servicetruckar, skrotnings- och kabelbultningsutrustning, underjordslastaren Häggloader och kompletta ventilationssystem.
GIA Industri grundades 1884 och har huvudkontor och produktionsanläggning i Grängesberg. Den förvärvade verksamheten har 113 anställda och en årlig omsättning på cirka 230 miljoner kronor. Säljare är Vätterledens Verkstad som tog över verksamheten 1994.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062